LUNCHDAX
2010-08-25 ? 15:50:12
Dagens planer blev lite ändrade haha.
Jag och syster åkte till pappa och körde storstädning i lägenheten. Vanlitvid brukar storstädningen vara på torsdagar, men vi körde den idag.
Har nyss varit och handlat också, dags för lunch (något sen lunch).
Hittade ett recept på schnitzel med basilikapotatis. Det får det bli!
Ingredienser
Tillagning
Skala och skär potatisen i kuber. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten ca 10 min. Riv parmesanosten. Låt potatisen rinna av men spara en del av kokvattnet. Mixa basilikan med parmesanost, kokvatten, olivolja, en tredjedel av saltet och peppar med mixerstav. Vänd ner röran i potatisen.
Stek schnitzlarna i flytande margarin ca 2 min per sida. Krydda med resten av saltet och gärna pepparmix. Koka haricots verts. Servera de nystekta schnitzlarna med basilikapotatisen, haricots verts och bröd
//Idabod
Jag och syster åkte till pappa och körde storstädning i lägenheten. Vanlitvid brukar storstädningen vara på torsdagar, men vi körde den idag.
Har nyss varit och handlat också, dags för lunch (något sen lunch).
Hittade ett recept på schnitzel med basilikapotatis. Det får det bli!
Ingredienser
1 kg potatis(ar) |
50 gram parmesanost, riven |
1 kruka(or) basilika |
2 msk olivolja |
1 krm peppar |
500 gram Schnitzel, av färsk skinka |
300 gram haricots verts, fryst |
1 msk margarin |
1 krm Pepparmix |
Tillagning
Skala och skär potatisen i kuber. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten ca 10 min. Riv parmesanosten. Låt potatisen rinna av men spara en del av kokvattnet. Mixa basilikan med parmesanost, kokvatten, olivolja, en tredjedel av saltet och peppar med mixerstav. Vänd ner röran i potatisen.
Stek schnitzlarna i flytande margarin ca 2 min per sida. Krydda med resten av saltet och gärna pepparmix. Koka haricots verts. Servera de nystekta schnitzlarna med basilikapotatisen, haricots verts och bröd
//Idabod
Kommentarer
anna
sv; tack själv :)
moa freakin' carlberg ♥
tack detsamma tjejen! :)