TIMEOUT

2010-08-31 ? 22:18:33
Satt nyss och tittade på Timeout på TV. Älskar det programmet!

Nu är det So you think you can dance som gäller!
Mamma har somnat i soffan, det har varit en lång dag för henne.
Hon fyller år idag! Så vi har varit och ätit middag på Lilla Tavernan. En grekisk restaurang på Olivedalsgatan som hon gillar.
 
 

Städfirman skulle kommit till vår gamla lägenhet imorse och mamma hade tagit en tid ledigt från jobbet på morgonen för att kunna ge dem nyckeln. Men de kom aldrig. Efter många samtal och mail, allt argare eftersom hon noga hade varit i kontakt med flera stycken, fick hon dem tillslut att komma och städa idag (vilket hon betalat för). Sen kom de ändå några timmar senare än de bestämt. Hon var lite lätt irriterad. Men en god middag och en rolig stund på Lilla Tavernan gjorde nog susen. Presenten blev ett presentkort på movieline eftersom hon precis som jag älskar att kolla på film.

//Idabod

UNBLOCK ME FREE

2010-08-31 ? 21:20:44
Jag har blivit beroende av ett spel på min mobil. "Unblock me free". Ett sånt där tankespel som går ut på att man ska flytta brickor för att göra väg för en spciell bricka. Ingen av brickorna går att lyfta, bara skjuta fram/bak/upp/ner (riktningen är olika för olika brickor).

Såhär ser det ut när man är på nivå 17. Själv är jag just nu på någon nivå över 40.
Waaah jättekul :)

//Idabod

AHA

2010-08-31 ? 21:02:39
Say after me; It's no better to be safe than sorry

//Idabod

NYA SLINGOR

2010-08-31 ? 20:58:37
Idag har varit en lång dag. Gick upp 08.20 för att äta frukost och sen åka till frisören. Först kände jag mig väldigt nöjd med slingorna. Nu känns mit hår grått. Men det blir nog bättre om ett tag då det får en finare färg när den blandas med mitt naturliga som växer ut. Tycker det känns kort dock. Jag sparar ju till långt :(

Tog bussen till Maitane och hängde där ett tag. Kollade upp tågtider till Köpenhamn.
När klockan blev 14.30 styrde vi våra steg mot Humanisten för att gå på introduktion. Hann kika in i en affär för att kolla present till Rasmus, Anders och Katrin också.

Introduktionen var helt okej. Första lektionen är imorgon. Nu får vi se hur det blir att börja på universitetet!

//Idabod

CUTCUTCUT

2010-08-31 ? 08:26:14
Mööh. Ont i huvudet har jag, känns som att jag har vätskebrist. Kan det bero på att jag inte orkade dra ner persiennerna innan jag la mig så att solen har lyst in på mig hela morgonen?

Nu ska jag käka frukost för att sedan åka till frisören.



//Idabod

WEBCAM

2010-08-30 ? 22:58:31

Jag har en webcam i min dator.

  
  

//Idabod

MONDAY NIGHT

2010-08-30 ? 22:41:07
Sitter och ser på någon standup grej med Zoran Ismael. Han är ingen av mina favoriter, men det funkar. Ibland får han till det.
I reklamen efter det så såg man en kille med skägg och linne. Fick mig att tänka på Lars. Jag saknar Lilla Lars, han är så söt.

Sen vill jag passa på att gratta Joel som fyller 25 år idag! Om 2 veckor flyttar han ner till oss i Göteborg :)

//Idabod

LIVSFARLIGT SJÄLVMÅL

2010-08-30 ? 21:49:52

Såg precis den här videon på youtube.

Andres Escobar som gör självmål i VM 1994. Vilket han sedan blev mördad för.
Jävligt tråkigt att göra självmål såklart, även om det var ett jävligt snyggt självmål. Men fatta hur långt det kan gå. Det spelar ingen roll om det var någon crazy supporter som ville få ut sin ilska ord som gjorde det, eller om han var utskickad av något spelsyndikat som satsat pengar på matchen - det är fortfarande helt sjukt.
Fotboll är en sport, som ska vara rolig.

//Idabod

HÖSTENS JACKOR

2010-08-30 ? 21:42:22
Höstens stora trend:


Men det finns ju fler också. Här kommer hela listan över höstens jackor:

1. Som precis nämnt; Fårskinnsjackan

Kommer i flera olika varianter
Jävligt snygg i mina ögon. Speciellt den mossgröna, och möjligtvis i en mörkbrun eller svart.

2. Oversizerocken i kamelfärg

Hetast är den med långa, breda slag

3. Den stickade jackan

Med ett bälte i midjan!
Mysigt! Säger jag bara

4. Pälsen

Pälskappan är störst, i olika former och färger.
Jag tycker den är både ful och snygg, men den är i alla fall jävligt ball! Helst till svarta tights och boots. Köp fuskpäls om du ska ha någon!

5. Den timglasformade kappan

Tänk 50- och 60-tal
Riktigt snygg och feminin!

6. A-linjeformade kappan

Utan krage och slag.

7. Den mossgröna jackan


Kommer i flera olika modeller.
Den här färgen är grym! Ska skaffa mig en höstjacka i den här färgen.

//Idabod

MILJÖPARTIET

2010-08-30 ? 20:57:35
Har käkat supergod middag med far, syster och Annalena. Efter det gjorde jag ett av de testerna jag skrev omn i tidigare inlägg. Jag hade mest lika åsikter med Miljöpartiet, hela 49% av alla frågor. Nu ska jag göra det andra testet också för att se om jag får samma resultat.

//Idabod

VALET 2010

2010-08-30 ? 18:28:59

Var på stan tidigare idag med min syster för att fixa mammas present. På vägen hem gick jag förbi många av de valstugor som står ute på stan. Samlade på mig lite papper från Vänsterpartiet, Folkpartiet och Fi. Bara socialdemokraterna och Miljöpartiet kvar. Ska rösta för första gången i år, gäller att samla på mig information om de olika partierna!

Vet du vilka du ska rösta på? Och varför ska du rösta på dem?

Du som inte bestämt dig (precis som jag) kan göra lite olika test för att se vart du ligger.
T.ex här och här.
Det ska jag göra nu i alla fall!

//Idabod

HTC - BLOGGA?

2010-08-30 ? 18:26:43
Tänkte skriva en meninglöst inlägg på bussen, från min mobil. Något i stil med. "Hej, nu sitter jag på bussen. Visst är det intressant. Jag kan faktiskt skriva att jag åker buss när jag sitter på bussen"
Men det visade sig att jag inte kunde det. Eller så förstår jag inte vad jag ska göra.
Någon har en HTC Desire eller typ Widfire eller någon, som vet om och i så fall hur man skriver ett blogginlägg från den?

//Idabod

BALCONY

2010-08-30 ? 16:56:43
ÄLSKAR att sitta på balkongen när det är alldels lagom bra väder utomhus.

Satt nere på Lejontrappan förut, i Brunnsparken. Fan va jag älskar Göteborg <3 Så himla fint är det.

//Idabod

OHYES

2010-08-30 ? 12:59:51
Göött gött gött.
Lyssnar på bra musik, ska bara byta om och så ska jag och syster åka svängen förbi mammas lägenhet och hämta lite saker. Sen blir det att fixa klart presenten till mamma.
Min frisör ringde precis också. Hade fått ett återbud, så jag fick en tid imorgon! Awsomeee. Perfekt innan skolan börjar också.

Den här färgen då eller?
 

//Idabod

HEY HEY

2010-08-30 ? 12:45:13
Jag har gått in i en liten sån här period att jag inte vet vad jag vill göra. Eller, jag vet vad jag inte känner för att göra, men inte vad jag känner för att göra. <-- Haha krånglig mening.

Jag har börjat fundera på livet, eller snarare på min vardag. Vad jag trivs bland och vad jag vill göra. Man måste ju inte leva livet på det sätt som livet i sig och världen ger en gratis Jag är trött på hus, möbler och matvaror.
  Jag kom på mig själv med att inte tycka om den materiella världen. Jag tycker inte om våra möblerade lägeneheter just nu. Det jag tycker om är färger, utsikt och skönt underlag. Jag förstår att det låter konsitigt, men det är så jag känner just nu. Jag vill inte bo bland alla dessa möbler jag möter i min vardag, vart jag än går.
Jag vill uppleva sommaren, men annars vill jag åka dit det alltid är vår. Då känns allting bra. Luften är härligt uppfriskande, man känner sig levande och alla är glada. Det som är här är inget för mig. Jag vill inte kunna sitta inne vid ett bord och inte göra någonting, eller sitta i en soffa och tycka att det är det skänaste som finns. Jag vill inte ha den enkla möjligeheten. Jag är trött på det materiella. Jag vill känna saker, med mina händer och inom mig. Jag vill kunna känna temperaturen mot min hud, arbeta med mina händer och inte ha massa saker att kunna placera fel så att man behöver städa. Vad ska jag med en tv till när jag aldrig ser på den? Eller en mobil med Facebook, när nog det roligaste med Facebook ändå är bilderna. Som är roliga för att det är dokumenatationer av vad vi gör, allt roligt jag gör med mina vänner.
Just nu vet jag inte vad jag söker, men i alla fall vill jag ha en förändring. Nu börjar jag skolan om 2 dagar, vilket kommer vara en otrolig förändring. Vi får bara se om det är en förändring i rätt riktning för mig och om jag sen kan komma på vad jag vill. Jag vill inte sitta såhär som jag gör idag och faktiskt inte veta alls vad jag vill göra. (Det känns inte som mig alls). Men jag vet att det som får mig att må bra snabbt är utomhus och träning. Jag ska nog träna idag också!

 










 

//Idabod

"NY" WEBCAM

2010-08-30 ? 11:51:13


Upptäckte igår att jag har en inbyggd webcam i min dator! Haha, så jävla roligt. Jag har liksom haft datorn i 3 månader! Bra där Ida!
Skype:ade lite med Sanna igår och hörde hur hon hade det där bortai Azorerna. Min lilla Sanna.

Nu sitter jag i min Luleåtröja, som jag fick av Joel på studenten, och äter banan.

//Idabod

BRIDGET JONES

2010-08-29 ? 22:07:00


Vippig kjol och vanlig topp.

Nu tänkte jag bädda ner mig i sängen och se på Bridget Jones.
Ha de!

//Idabod

JATACK

2010-08-29 ? 21:45:20
//Idabod

I HAVE A THING FOR WATCHES

2010-08-29 ? 21:32:12

Åh så fina!! Dessa fyra får gärna bli mina! Någon som vill köpa dem åt mig?

//Idabod

ENKELT OCH SNYGGT

2010-08-29 ? 21:19:34
 

//Idabod

TO BUY

2010-08-29 ? 20:06:42
Saker jag ska kolla efter i USA:

1. Jeansskjorta

2. Kiklack-boots

3. Ringar


4. Cardigans och kavajer


5. Partyväska

6. Skor

6. Skinnjacka


7. Skolväska


8. En kappa
  

9. Örhängen

Jag önskar att jag hade haft råd att köpa allt detta, tyvärr är jag en student med normalt mycket pengar i fickan men det här är i alla fall saker jag känner att jag vill kolla på.

//Idabod

WANT NEW CAMERA

2010-08-29 ? 17:45:41
  
Sånt här väder har det varit i några dagar nu. Stark sol och svarta moln - samtidigt.
Fint är det i alla fall.

Jag är SÅÅÅÅ sugen på en grym systemkamera nu asså. Gäller bara att skrapa ihop pengarna.
Ni som kan mycket om kameror, vad tror ni?

Nikon D90:


Canon EOS 450D


Nikon D5000


?

//Idabod

DANISH LANGUAGE

2010-08-29 ? 17:10:53
//Idabod

EN LAKTOSINTOLLERANTISTS KLAGOMÅL

2010-08-29 ? 16:59:16

hehe..


"Bananas are for monkeys". Gainomax reklam säger till än att låta bananerna vara apornas och istället dricka en gainomax efter träningen. Lite irriterande i mina ögon, jag äter alltid banan efter träningen men jag hade gärna köpt en gainomaz - om de hade varit laktosfria.

Jag är född med laktosintollerans, så jag är van vid att inte kunna äta/dricka mjölkprodukter. Värst var det när jag var liten, då jag var helt allergisk. Men det förbättrades med tiden till att jag bara behövde laktosfri mjölk. Men det försämrades igen till att inte må bra av att äta/dricka i princip några mjölkprodukter alls, som nu. Troligtvis blev det så för att jag var så trött på att alltid ha svullen mage att jag undvek mjölkprodukter och märkte att det blev bättre. Så nu köper jag laktosfritt smör, matlagningsgrädde och ja, det mesta laktosfria varianterna som finns - och det finns en hel del.
Folk brukar fråga "åh det måste väl suga att vara laktosintollerant?"
Nej, svarar jag alltid, för numera finns ett relativt stort utbud av laktosfria produkter och jag är dessutom född med det, så jag vet vad jag kan och inte kan äta. Det finns ju dessutom tabletter att ta som tillsätter enzymer till kroppen så att jag kan bryta ner mjökprodukter. (laktosintollerand bygger ju på att man saknar enzymer som kan bryta ner laktos)
Men ibland stör jag mig. Smarta och snabba produkter som ex. pucko och drickyoghurt säljs inte laktosfria. Det finns inte heller laktosfri risifrutti i alla affärer och där de finns finns de inte alltid i alla smaker och det finns ingen nyttigare variant. Laktosfri latte finns inte överallt, inte heller smoothie. Och på 7eleven finns ingen laktosfri mjölk till kaffet. Och om jag vill köpa en baguette blir det också dumt. Det finns i princip alltid "ost", "ost och skinka", "mozarella och bacon", "kyckling". ÅH KYCKLING tänker man då. Men då visar det sig att det finns någon gägga innuti innehållande mjölk såklart.
Nu klarar ju jag att äta en ostskiva eller två utan några problem, men ändå! Utbudet är bättre nu än förr, men alldeles för litet. Det enda jag inte klagar på är Valios produkter. Det har ett väldigt bra laktosfritt sortiment.

Jag delade med mig av dessa tankar till min far och klagade lite och sa att det borde finnas fler laktosfria saker. (Detta har jag sagt till honom förut när jag som liten flicka blev sur på att den nya chokladmjölken som alla klasskompisar pratade om inte fanns utan laktos).
Pappa sa istället att han tyckte att alla mjölkprodukter borde vara laktosfria. Då hade ju alla kunnat äta/dricka det och idag kan man göra produkter som smakar precis likadant som de som innehåller mjölk.
Bra där! Den förändringen skulle jag vela se!

//Idabod

DATOR FIXAD

2010-08-29 ? 16:33:48

YAY pappa fixade min dator! .. Och jag failar med att få med hela *tummen upp* i bild..
Hemsk bild i helhet, men den bjuder jag på..

//Idabod

PUMP IT UP

2010-08-29 ? 16:06:17
Nu är pappa hemkommen från USA. Eller ja, han är hemma i en vecka i alla fall, innan han åker tillbaks.
Jag började dagen med att gå till gymmet. Spinning 30 minuter och core 30 minuter.
Hallelujah :D Jag ÄLSKAR verkligen att träna. Jag bara känner hur kroppen pumpas med endorfiner.
Hade tänkt kolla upp Sportlife som ligger mot Mölndalshållet, nu när vi flyttat. Kan ju hända att de har gruppass där också!

Dessa stod på mitt rum när jag kom hem. Fick dem av pappa:

Can't wait att själv åka till USA och shoppa massa fint och billigt dessutom!

//Idabod

DAGEN IDAG

2010-08-29 ? 10:36:54
Ganska sen frukost med tanke på att jag ska träna om 1h. Har precis ätit klart skålen med flingor.
Bussen går 11.00! Blir mycket att göra idag.
11.30-12.35 - Träning
12.45 - Möta upp Mirre och få min saker?
13.20 - Hemma igen, duscha
13.45 - Flytta möbler med mamma
14.15 - Åka till pappa

//Idabod

HAIR I AM

2010-08-28 ? 20:44:17

Håret börjar se ut som förr igen. Längre och lockigare. Ser ni min naturliga hårfärg mellan den blonda färgen i luggen? (svår att missa). Den ska jag satsa på. Möjligtvis med blonda slingor. Alltså i princip tvärtemot det jag har nu. Det blir nog snyggt!
Eller?

//Idabod

JATACK

2010-08-28 ? 20:31:37


//Idabod

WAITING

2010-08-28 ? 20:15:52
Min dator startar fortfarande inte :( Vet inte om det är för att batteriet dog eller om det är något annat.. 2 månader gammal är den ju. Får väl vänta lite till då, lånar mammas så länge.

//Idabod

ROLLING STONES

2010-08-28 ? 20:12:35
Riktigt dåligt bloggande idag. Det beror på att jag gick upp tidigt för att åka till gymmet och efter det möta upp Jonte i Brunnsparken. Han åkte med till vår nya lägenhet där vi åt lunch, gick runt i området och så hjälpte han till att bära lite flyttlådor. Tog en tripp ner mot min blivande skola (från och med måndag) och satte oss högst upp på Götaplatsen.
  
Jättefint var det. Skiftande väder och det vanliga update-snacket vi har när vi ses.
Såg ett brudpar, jättefina var de och superglada.

//Idabod

RÄTT FRISYR TILL DIN ANSIKTSFORM

2010-08-28 ? 01:35:42
1. Vilken ansiktsform har jag?


Oval ansiktsform - Ansiktet är längre än det är brett. Käken och pannan är ungefär lika breda.

Rund ansiktsform - Ansiktet är lika brett som lång. Pannan är bred och ofta är även man bredare under kindbenen. En rund ansiktsform är INTE samma sak som en rund kroppsbyggnad.

Rektangulär ansiktsform - Ansiktet är längre än det är brett. Hakan är ungefär lika bred som pannan.

Fyrkantig ansiktform - Ansiktet är ungefär lika långt som brett, ansiktet har ett kantigt utseende och pannan och hakan är ungefär lika breda.

Triangelformad ansiktform - Ansiktet är något längre än brett. Käkpartiet och kindbenen är bredare än pannan.

Diamantformad ansiktform - Ansiktets kindben är bredare än eller lika breda som käkbenet. Pannan och hakan är smalare. Påminner om den ovala ansiktsformen men har bredare kinben.

Omvänd triangelformad ansiktsform - Ansiktet är längre än brett. Pannan är bred medan käk- och kindpartiet är smalare.

Hjärtformad ansiktsform -  Ansiktets panna är bredare än käken. Både käklinjen och hakan är smala.
http://www.dailymakeover.com/face-shape-quiz/index.php


2. Vilken frisyr passar mig?

Oval ansiktsform - Vilken frisyr som helst! Långt, kort och halvlång. Platt, lockigt. Uppklippt, jämnlångt, raklugg, snelugg. Allt.

Rund ansiktsform - Frisyrer med mycket volym på toppen ger intrycket av ett smalare och längre ansikte. Både långt och kort hår kan passa dig. Har du långt hår bör det varit klippt i flera lager. Snebena kan smalna av pannan, vilket får ansiktet att se längre ut. Har du kort hår är det volym uppåt och ovanför kinderna som gäller.

Rektangulär ansiktsform - Frisyrer med mycket volym. Gärna korta eller halvlånga. Lockigt hår passar ofta den här ansiktformen då det ger mycket volym.

Fyrkantig ansiktform - Frisyrer som får ansiktet att se rundare ut. Alla typer av lockigt hår, gärna med en rundare form på frisyren. (Mycket volym på sidorna). Uppklippt hår runt ansiktet ger också intycket av ett rundare ansikte. Undvik skarpa linjer som raklugg och mittbena.

Triangelformad ansiktform - Frisyrer som ger volym på sidorna upptill i ansiktet. Exempelvis snelugg passar väldigt bra, eller en frisyr som smalnar av nertill eftersom volym vid käken bör undvikas.

Diamantformad ansiktform - De flesta frisyrerna! Långt, kort, medellångt. Lugg passar dig väldigt bra. Volym på sidorna bör undvikas då ansiktformen är bred över käkbenen redan.

Omvänd triangelformad ansiktsform - Frisyrer med mycket volym skapar en illusion av en mer balanserad ansiktsform. Platt hår förlänger ansiktet ännu mer.

Hjärtformad ansiktsform -  Frisyrer som ger mer volym vid käklinjen. För att ta bort fokusen från den breda pannan är lugg väldigt bra. En frisyr med jämn volym hela vägen är bäst.


3. Hämta inspiration från kändisar!

Känsidar med Oval ansiktsform:
 

Kändisar med rund ansiktform:


Kändisar med rektangulär ansiktsform:


Kändisar med fyrkantig ansiktsform:


Kändisar med triangelformat ansikte:
 

Kändisar med diamantformad ansiktsform:
 

Kändisar med omvänd triangelformad ansiktsform:



Kändisar med hjärtformad ansiktsform:
 

Detta är förstår bara riktlinjer, inga regler.
Lycka till! :)

Två hjälpsamma hemsidor:

http://www.braun.com/se/hair-care/adviser/which-hair-style-fits-me-best.html
http://www.dailymakeover.com/face-shape-quiz/index.php

//Idabod

LAUGH AND A HALF

2010-08-28 ? 01:21:47
Kom precis hem efter att ha varit nere på stan och tagit några öl med söta Thomas och några andra.
Nu ska jag strax bädda sängen för att kunna sova, awesome....

//Idabod

MAN ON THE MOON

2010-08-27 ? 18:48:02

Har precis käkat sushi för andra gången idag OM NOM NOM.
Sitter just nu i soffan och försöker hjälpa mamma med att få ordning på kanalerna på TV:n.
Äntligen har målaren ringt. Han kommer på måndag! Visserligen bra, men han har haft 1 månad på sig att fixa och så kommer han nu när vi precis flyttat in. Så lådorna kommer förbli oöppnade i en vecka framöver.

//Idabod

VÄRD ATT DÖ FÖR

2010-08-27 ? 18:39:52
Vad eller vem är värd att dö för?

//Idabod

I DITT ÖGA DANSAR STORMAR SMÅ

2010-08-27 ? 17:13:54

Tänk på alla människor man lär känna, på alla människor man bara träffar en gång. Tänk alla personligheter, tänk på alla liv som finns.
Allting kretsar runt mig, men jag är ändå en del av helheten.


//Idabod

NINJA

2010-08-27 ? 17:02:02

Hittade den på den här bloggen

//Idabod

SOCKER

2010-08-27 ? 16:45:16
Spelar det längre någon roll
Jag orkar inte slåss
Det är bortom min kontroll
Du lämnade mig ensam
Och självklart blev jag rädd
Min sista gnista hopp
Var att synas, att bli sedd
Och jag glömmer bort att andas
För sex, musik och våld
Var det vackraste som hänt mig
Sen själen min blev såld
Att synas utan att verka
Ser enkelt ut på håll
Men jag lever på impuls nu
Via fjärrkontroll
Men jag sa alltid nej...

Ingen, ingen, ingen, ingen hör...
Ingen, ingen, ingen, ingen hör...
Ingen, ingen, ingen, ingen hör...
Ingen, ingen, ingen, ingen hör...

...och gäst ikväll är Jesus
Han har kickat heroin
Han läppjar på sitt glas
Och Ramlösa blir vin
Han berättar om sina vapen
Sin tid i Saint-Tropez
Om att ge sig själv en chans
Om sin nya Z-3
I en värld av Idioter
Står han först i kön
Han berättar framför kameran
Om hur han bytte kön
Eller nåt helt annat
Som också är privat
Om alla dom han älskat
Och dom han bara sög av
Men han sa alltid nej...

Ingen, ingen, ingen, ingen hör...
Ingen, ingen, ingen, ingen hör...
Ingen, ingen, ingen, ingen hör...
Ingen, ingen, ingen, ingen hör...

//Idabod

FÖRHOPPNINGAR OCH REGNBÅGAR

2010-08-27 ? 16:39:29

Herregyyyyd. Är helt uslagen!
Gick upp 06.40 imorse och sen dess har jag varit igång! Packat, burit, ätit frukost, burit mer, åkt till den nya lägenheten, lastat ur bilen, gått och köpt lunch (sushi waaaah :D), dirrigerat flyttkillarna, slagit in och postat paket, köpt kylvaror....

NU har jag en ledig stund. Väntar på att killarna ska komma med sista lasset.
 
 
Jag ser Balder från mitt fönster!
 

//Idabod

BACK TO SCHOOL

2010-08-27 ? 00:47:08

Jag är med och tävlar i Nelly.coms Back to school - outfit tävling!


//Idabod

SUSHIIII

2010-08-27 ? 00:07:11
Nu måste jag snart sova, för jag ska upp klockan 06.30 imorgon.
Undrar vart min laddare tagit vägen, jag verkar ha lagt ner den i någon låda - INTE BRA.
Det här är sista natten jag spenderar i den här lägenheten.. Men det känns faktiskt inte så konstigt, jag har typ blivit van att flytta nu. Det känns heller inte tråkigt, för den nya lägenheter kommer bli mycket bättre tror jag.
Dagen idag har varit riktigt jobbig. Mycket bärande och åkandes fram och tillbaka. Morgondagen kommer bli likadan. Jag ser mest fram emot att ta en paus i allt imorgon och äta sushi.
5 bitar. 2 Maki, 2 avokado, 1 omelett. Muuuuuums


Gillar du sushi?

//Idabod

ÅTTA SNYGGA

2010-08-26 ? 23:37:34

 
 

 
 

VILKA STILAR GILLAR DU BÄST?

AND SHE SAID

2010-08-26 ? 21:11:53

Packar fortfarande. Så himla mycket att göra! Men datorn står fortfarande orörd bland alla lådor.
Har varit i den nya lägenheten och hängt in kläder osv. Mamma ställde in kylvaror i kylskåpet och alla skåpssaker i skåpen.

Nu måste jag återgå till mitt packande, så att jag kan få någon sömn innan flyttgubbarna kommer imorgon bitti.
SKa försöka hinna med att skaffa Skype också så jag kan prata med Sanna på Azorerna. Pappa köpte ju en webbcam till mig för längesen också som jag hittade nu i flytten. Hittade dessutom ett set med hörlur och mikrofon - score!

Hörs senare!

LÅDA EFTER LÅDA

2010-08-26 ? 16:58:22


Kan inte alla lådor bara packa sig själva?

SOMLIGA GÅR MED TRASIGA SKOR

2010-08-26 ? 16:50:02

TAKING A BREAK

2010-08-26 ? 16:32:28


Tar en paus i städandet och käkar en tallrik flingor.
Snart kommer Marcus och håller mig sällskap.

SNEAK A PEAK

2010-08-26 ? 15:40:20


Början på mitt projekt :)

FLYTTNING PÅGÅR

2010-08-26 ? 14:05:16
Stressaaaaaaaaaaaaaaaa. Vi flyttar IMORGON. Idag måste allt vara packat!
Har redan packat ytterligare 2 eller 3 lådor, men jag har en hel del kvar. Möh.

SANNA SANNA SANNA SANNA SANNA

2010-08-26 ? 13:52:41
 
 
 
 
 
©Idabod

Igår sa vi hejdå till Sanna på riktigt. Nu har hon åkt.
Jag älskar dig Sanna <3
Hade i vilket fall som helst en jätterolig kväll. Spelade biljard på Henriksberg.
Jag och Sten mot Sanna och Maitane - förlorade med en kula. Men! Jag satte en stöt genom att hålla --- bakom ryggen :D
En match till, jag mot Mirre - Jag vann hehe.
Drog vidare till Lust, där vi spenderade resten av kvällen. Vi fick i Sanna en hel del shots och dansade till bl.a. Walking on sunshine. Tårfyllt farväl och sen tog jag vagnen hem. Daniel mötte upp mig på gården.

BILJARD

2010-08-25 ? 18:30:35
Nu är det snart dax för biljard. Ska bara dra hem till min mor först och fixa lite saker. Wish me luck!


Bilden är härifrån

NY IKON

2010-08-25 ? 17:54:46

Fixade precis en ikon lite snabbt i photoshop:


Tycker den känns lagom simpel.

 

CLEARLY I REMEMBER

2010-08-25 ? 17:43:10
Maten blev god, men basilikagegget blev väl inte riktigt som det var tänkt. <för det första hade vi ingen parmesanost hemma, vilket skulle vara typ halva delen av röran. Men jag rev ner prästost och smulade lite fetaost. När allt var klart slog jag även ner en dutt vitlökspulver.
Inte receptenligt alls men gott blev det i alla fall :)

Nu sitter jag och tänker på ikväll. Det är biljard som står på schemat. Men det krockar med Daniel och han inte hinner inte komma.. Dock är det sista kvällen på ett jävla bra tag som jag träffar Sanna, så det är klart att jag ska gå.


LUNCHDAX

2010-08-25 ? 15:50:12
Dagens planer blev lite ändrade haha.
Jag och syster åkte till pappa och körde storstädning i lägenheten. Vanlitvid brukar storstädningen vara på torsdagar, men vi körde den idag.
Har nyss varit och handlat också, dags för lunch (något sen lunch).
Hittade ett recept på schnitzel med basilikapotatis. Det får det bli!


Ingredienser

1 kg  potatis(ar)
50 gram  parmesanost, riven
1 kruka(or)  basilika
2 msk  olivolja
1 krm  peppar
500 gram  Schnitzel, av färsk skinka
300 gram  haricots verts, fryst
1 msk  margarin
1 krm  Pepparmix

Tillagning

Skala och skär potatisen i kuber. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten ca 10 min. Riv parmesanosten. Låt potatisen rinna av men spara en del av kokvattnet. Mixa basilikan med parmesanost, kokvatten, olivolja, en tredjedel av saltet och peppar med mixerstav. Vänd ner röran i potatisen.
Stek schnitzlarna i flytande margarin ca 2 min per sida. Krydda med resten av saltet och gärna pepparmix. Koka haricots verts. Servera de nystekta schnitzlarna med basilikapotatisen, haricots verts och bröd


//Idabod

HATISTIK

2010-08-25 ? 12:07:15
Haha Emma P, en tjej jag känner.
Jag skrattar lika mycket varje gång jag ser den här.


//Idabod

VILKEN ÄR DIN FAVORIT?

2010-08-25 ? 11:56:06
10 fina toppar och klänningar från TOPSHOP.


Jag hade gärna velat ha 1, 6, 8, 9 och 10 haha.

VILKEN ÄR DIN FAVORIT?

//Idabod

PLANS

2010-08-25 ? 11:17:23
Godmorgon godmorgooooon.
Jag har precis ätit frukost. Min syster liggerfortfarande och sover, mamma är på jobbet.
Om precis en vecka börjar min nya kurs. Spännandeeee. Ska bläddra lite i böckerna i dag hade jag tänkt.
Veckans planer:



//Idabod


GODNATT

2010-08-24 ? 23:57:58

Nu är det dags för mig att sova.
Ska smörja in dagens andra dos med den nya salvan nu. Behandlingstiden är 8 veckor YAAAAAAAY.....
Men nu hoppas jag att det blir bra i alla fall! Håll tummarna för mig!

Godnatt

//Idabod

40 saker att göra innan jag dör

2010-08-24 ? 22:10:56
 
 
40 saker jag ska ha gjort innan jag dör:

Surfa i Australien [ ]
Åka på kryssning [ ]
Resa till Karibien [ ]
Resa till USA [ ]
Träffa Johnny Depp [x]
London 10/1 2008
Skriva en bok [ ]
Sex på offentlig toalett [x]
Resa till Afrika [ ]
Flyga luftballong [ ]
Se kvinnan vara jämställd med mannen [ ]
Lära mig spela gitarr [ ]
Se norrskenet [ ]
Ha sex på en flygplanstoalett [ ]
Paddla runt med kajak till olika öar och tälta [ ]
Resa till Asien [ ]
Kasta en pil på en karta och åka dit pilen träffar [ ]
Rida på en kamel/dromedar i öknen [x]
På en dromedar i Sahara i juni i år
Örfila någon av ilska [x]
Ge någon en knytnäveslag (som förtjänar det såklart. Uppmanar inte till våld, men det hade nog känts gött) [ ]
Tågluffa [ ]
Åka på festival [x]
Få vänner ifrån något annat land [x]
Danskar <3
Planka in på en festival [x]
Roskilde i år
Gå ut gymnasiet med bra betyg [x]
Uppleva något farligt [x]
Krockat
Bli portad från en klubb [x]
Lång historia, får komma in där igen
Besöka våra grannland Norge, Finland och Danmark [x]
Gifta mig [ ]
Få barn [ ]
Lära mig tyska [x]
Lära mig franska [ ]
Åka gondol i Venedig [x]
Bada i Poseidon på Götaplatsen [x]
Studenten i år
Bo utomlands under en längre period [ ]
Bada i en geiser på Island [ ]
Älska någon (inte vän eller familjemedlem) [ ]
Ta körkort [ ]
Designa något som sedan säljs [ ]
Åka forsränning [ ]
Lära mig att spela munspel [ ]

Hjälp mig gärna att komma på fler saker!

//Idabod



ZODIAC

2010-08-24 ? 20:53:47

Jag orkar faktiskt inte gå iväg och göra något ikväll. Typ som att gå till Kontiki och spela bingo. Det blir en hemmakväll istället. Har kommit på ett roligt litet projekt med teckningar som jag kan börja skissa på.

//Idabod

OLAF 84 ÅR

2010-08-24 ? 19:54:42
Ni läste väl artikeln imorse i GP om Olaf Johansson, 84 år som hoppar höjdhopp?
Haha grym gubbe asså! Han började när han var 72 år.



//Idabod

JATACK

2010-08-24 ? 19:40:51

Snygga kläder från TOPSHOP.
Ge mig!

//Idabod

TUESDAY

2010-08-24 ? 16:53:47

Har ätit mat på Saluhallen med min syster idag. Billigt och riktigt gott.

Kycklinggryta med massa kokta grönsaker och någon speciell pasta.

Nu drar jag iväg till stadsbiblioteket för att hämta ut min kurslitteratur som jag reserverat. Inte långt kvar tills kurse börjar nu!

//Idabod

ATT SPÅ I HÄNDER

2010-08-24 ? 16:30:57


Erika
hade värsta partytricket igår. Hon kan spå i händer.
Jag minns inte ordagrant vad hon sa till mig, men hon sa att:
* Jag har en ganska tydlig livslinje som grenar sig i början - vilket betyder att jag är rastlös
* Min livlslinje är lång, men har små avbrott - vilket betyder att jag kommer drabbas av en del olyckor/sjukdomar i livet
* Min karriärslinje är tydlig och börjar tidigt men är inte så lång - vilket betyder att jag kommer att komma på tidigt vad jag vill göra, jag kommer ha en väldigt starkt karriär, men den kommer ta slut ganska fort
* Jag är en kreativ person
* Min hjärtlinje tydde på att jag har ett rikt känsloliv
* Jag är en sexuell person
* Jag kommer ha en stor kärlek i livet

Sen sa hon lite saker om min tumme också som jag inte minns så väl.

Det spelar egentligen inte roll om man tror på det eller inte utan det är mest intressant att höra. Och som Erika sa; Det kan nog vara lite bra för en att få höra sådana här saker för att man kanske väcker någonting hos någon. Som om man t.ex. spår någons hand och säger att hon är kreativ så kanske hon börjar tänka: ah men det är jag nog :)
Osv.

Jag ska nog köpa/låna en bok och lära mig jag också!

//Idabod

MAN GÖR SÅ UTOMLANDS

2010-08-24 ? 16:04:26
Igår var Sannas avskedsfest. Jättekul, men sorgligt också.
Hon åker ju visserligen inte förrän på torsdag men det är liksom jättesnart!

Bordet var rejält dukat om man säger så! Grillspett, grönsaksspett, grillade majskolvar, klyftpotatis, sallad och någon sås. Öl och cider till det - mums mums.

 
 
En del drog tidigare men många stannade kvar. Sen öppnades champangen.
 
Till höger ser ni vår motsvarighet till helrör. 

Vår marräng, chokladsås och grädd-tårta
Som Nicte sen tryckte upp i ansiktet på Sanna:

"Man gör så utomlands!"

//Idabod

MOOOVING

2010-08-23 ? 16:15:38
Just nu är det fullt upp hela tiden med att flytta saker till den nya lägenheten. Igår tömde jag byrån, idag hängde jag upp kläderna i den nya klädkammaren. Önskar bara att hantverkarna hade åkt till den nya lägenheten nu och målat om/satt upp tapeterna i alla rummen och även fixat golvet i köket så att allt bara var klart till på fredag.
Men det lär ju inte hända.
Jaja, det kommer bli fint i alla fall. Gillar området också!


Cardigan från New Yorker
Vit t-shirt från Monki
Jeansshorts, avklippta Pepe London jeans
Skor, Replay

//Idabod

KYCKLINGMACKA

2010-08-23 ? 16:07:04

Idag har jag varit på Sahlgrenska. Det blev en ännu starkare salva. Behandlingtid 8 veckor. Fy fan.
Men nu hoppas jag att det hjälper!

Har ätit ett litet mellansnack precis. Macka (ljust bröd för en gångs skull! Jättelängesen sist!) med kyckling.

Mumsigt MHMM.

//Idabod

TOMORROW

2010-08-22 ? 23:38:11
Pappa smsade förut och berättade var för några converse han köpt till mig borta i USA. Lät ganska originellt, så vi får se när han kommer hem :)

Morgondagen kommer bli akiv!
* Hämta fotopapper hemma hos pappa
* ca 11.15 Träffa Hanna
* 13.20 Tid på Sahlgrenska
* Åka till Petra?
* Skriva ut bilder hemma hos mamma
* 18.00 Åka till Sanna

Dags att sova kanske?

snygg

//Idabod

RELAX

2010-08-22 ? 22:17:42
Kvällsmacka och kvällste.
 
Haha min smörgås ser ut som ett monster. Eller något missbildat..

Mamma har köpt rött te till mig. Jättebra, eftersom jag får ont i huvudet av annat te. Precis som av kaffe och cola. Det beror på koffeinet. Kaffe som är så gott, men cola gillar jag ju inte ändå.

//Idabod

SUNDAY

2010-08-22 ? 19:33:17
Så himla dumt. Jag fick en tid på Sahlgrenska imorgon 13.20. Jag har en tid hos min frisör 13.30.
Måste ringa henne imorgon! Har väntat jättelänge nu på att få slinga/färga det för hon har haft semesterstängt. Hoppas hon har en senare tid imorgon but I doubt it, hon brukar vara rätt uppbokad.
I-lands problem ftw..

Imorgon kväll ska jag på avskedsfest för Sanna också. Min Sanna lämnar mig om bara några dagar :( Men hon kommer ha det grymt i Azorerna!
 
 
Bilderna har jag tagit från Tove som redan är där dit Sanna ska åka.

För övrigt har jag varit på gymmet idag och så har jag varit på IKEA med min mor och syster.
Köpte en vit mugg att ha som pennställ och så köpte jag en svart papperskorg - Båda sakerna till mitt rum hos pappa.
I mitt nya rum hos mamma kommer jag behöva garderober och ett skrivbord, men det köper vi inte förrän vi flyttat in.

//Idabod

TODAY I'M WEARING THIS

2010-08-22 ? 18:18:22


//Idabod

JATACK

2010-08-22 ? 12:20:43


//Idabod

DON'T LOOK BACK IN ANGER

2010-08-22 ? 10:55:08
Slip inside the eye of your mind
Don't you know you might find
A better place to play
You said that you'd never been
But all the things that you've seen
Will slowly fade away

So I start a revolution from my bed
'Cause you said the brains I had went to my head
Step outside, summertime's in bloom
Stand up beside the fireplace
Take that look from off your face
You ain't ever gonna burn my heart out

And so Sally can wait, she knows it's too late as we're walking on by
Her soul slides away, but don't look back in anger
I heard you say

Jag ryser. Roskilde 2009 <3

//Idabod

GRAND SELMER

2010-08-22 ? 10:38:18
Hejhej! Godmorgon godmorgon.
Igår hämtade Sanna upp mig med bilen och så åkte vi till Evelinas avskedsmiddag. Sorgligt det där. Det är både hennes och Sannas sista helg i Göteborg. För Sanna blir det sista helgen i Sverige på ett bra tag!

God mat och roligt sällskap.
Åkte därifrån så att vi skulle hinna till Grand Selmers spelning (Mattes brors band) på Henriksberg 00.00. Gratis inträde innan 23.00.
 
 
 
 

Du kan lyssna på bandet här

//Idabod

BLACK

2010-08-22 ? 01:47:29
 
Förstår inte ens varför jag besvärar mig själv med att lägga upp kvällens outfit-bild när jag är så trött som jag är.
Jaja, nu är det gjort. Berättar om dagen imorgon!
Pussis

//Idabod

JAG IGÅR

2010-08-21 ? 15:28:59


//Idabod

ERIKA 19 ÅR

2010-08-21 ? 15:10:34
Riktigt rolig kväll igår! Hade inte tid att uppdatera på dagen för det var så stressigt.
19.00 befann jag mig hemma hos Erika för att börja festandet.
 
 
 
 

Utgång efter det. Trädgårn, gratis och VIP (köföreträde). Underbart.
Hade riktigt kul där med. Längesen jag var ute med ett så stort gäng! Dansade sönder, även på uteserveringen med regnet runt om oss. . Mikaela bjöd mig på en P2 :) Tack för den!
 
Mötte upp Daniel på Vasaplasten och så åkte vi hem.

Tror nattens sömn blev på typ 2 timmar, jag vet inte riktigt. Vaknade sjukt nog 07.30 typ.

//Idabod

BIJOUTERIER

2010-08-21 ? 14:46:29

Lämnade tillbaks mina 5 turkosa block från Bokia igår och fick 125 kronor tillbaks. Med dem i handen gick jag till Clas Ohlson och köpte 3 sådana här:

3 för 39kr.

Kilade även in en snabbis på Glitter och jag kan verkligen inte hjälpa mig själv. Jag älskar smycken och kläder för mycket, jag måste minska på mina inköp.
Det var REA i alla fall. Det här köpte jag:
  
Örhängen, 25 kronor och 40 kronor. Ring 99 kronor :S

//Idabod

CHECKED

2010-08-20 ? 13:48:54


//Idabod

JATACK

2010-08-20 ? 11:30:19


//Idabod

TRYING TO

2010-08-20 ? 11:01:06
Vad är grejen med att jag kommer ihåg mina drömmar de här nätterna. Inga roliga drömmar heller. Det är som ett slags mönster...


Åt en snabb men god frukost på balkongen.
Om bara några minuter kommer någon snubbe hit som ska lufta ur våra element (och alla andras i huset). Tydligen behövs det.

Idag ska jag:
* Hämta ut ett paket
* Hjälpa mamma att bära ner fulla flyttkartonger till bilen
* Lämna tillbaks anteckningsblocken jag köpte igår
* Köpa nya anteckningsblock
* Köpa present till Erika
* Ev träna
* Göra mig i ordning och åka till Erika!

//Idabod

GUTE NACHT

2010-08-19 ? 23:10:48
Just nu är jag på dåligt humör så jag har inte så mycket att förmedla. Något random program går på TV  och jag tänker strax gå och lägga mig. Imorgon kan det bli mycket att göra och sen på kvällen är det Erikas fest! Något att se fram emot i alla fall.

Ska bädda om i sängen och sedan lägga mig.
Godnatt.


//Idabod

--------

2010-08-19 ? 20:50:18
Men ååååååh. Nu går jag till Axess akuten igen. För 3e gången. Jag är så trött på sjukhus.
Kommer kanske skratta åt dessa irritationer när jag blir äldre.. Förhoppningsvis.

//Idabod

DRAWINGS

2010-08-19 ? 20:04:35
Det var ett tag sedan jag var inne i en sådan där ritperiod. Det går i vågor och vad jag ritar varierar.
Ett tag var det mycket manga och anime.
Vad tycker ni?
 

©Idabod

//Idabod

MODE OCH REKLAM

2010-08-19 ? 18:47:45

Fan va jag vill ha den t-shirten. En sån klänning hade jag velat ha.

Mode och reklam skapar verkligen våra köpbehov. Utan dessa två faktorer hade folk köpt betydligt mindre kläder. Utan dessa hade alla affärer varit mer unika, haft en egen unik stil och specialiserat sig mer.
Mode är kul, väldigt kul är min åsikt och jag skulle kunna tänka mig att jobba som designer. Jag tycker att det känns som en kreativ atmosfär där jag skulle kunna utnyttja mycket av min fantasi. Dessutom ger det en ett tillfälle att skapa kläder och accessoarer som man själv gillar och tror på.

Jag har t.o.m som mål så snart som möjligt att börja som designer genom bloggen. Det är linnen, t-shirtar, örhängen och armband som står högst på listan. Idéer finns redan och de är många.

Det är ju faktiskt tack vare köpbehoven som designerjobb överlever. Precis som det är köpbehoven som skapas designerna. En cirkel helt enkelt. Köpbehov är ju troligtvis inte den allvarligste följden utav modebranschen, den allvarligaste är (som de flesta vet) att modebranschen skapat våra kroppsideal. Behöver jag ens skriva mer efter det?

//Idabod

KEEP IT

2010-08-19 ? 17:22:45
Jag har precis kommit hem från en fika med Elin. Det var extremt längesedan vi sågs!
Ni som har läst tidigare inlägg på min blogg kanske känner igen namnet Elin och då kan jag säga att ja, det var den här tjejen som jag åkte med till London för att se Johnny Depp. Varsin autograf kom vi ju hem med också!
Du kan läsa om det här
I alla fall. Vi tog en fika på Talang. Varsin god macka och så delade vi på en "Talangboll"
 
Riktigt billigt och riktigt gott. Prisvärt café med trevlig personal!

När vi spenderat 3 timmar på cafét, åt att diskutera drömmar och mål, gick vi runt en tur i stan. Jag behövde köpa kollegieblock men tycker att det är lite dyrt.
Hittade några superfina turkosblå (precis vad jag ville ha) på Bokia. Det stod såhär:
Kollegieblock
Plastförpackning
A4 25kr


Jag tog upp en av alla plastförpacningar, räknade det till 5 stycken block och tänkte att det var billigt!
Slängde även med en markeringspenna. Står i kassan och inser att jag betalar 143 kronor.

Kalla mig snål, men imorgon åker jag och lämnar tillbaks dem och köper 4 stycken vita på Clas Ohlson för 13 kronor styck!

//Idabod

MUMS

2010-08-19 ? 11:21:17


//Idabod

10.30

2010-08-19 ? 10:30:16
Hejhopp!
Har precis käkat en skål med mjölk och nektarinskivor. Nu väntar jag på att mitt ägg ska koka klart.
På dagens schema står:
* Fortsätt packa
* Fika med Elin
* Träna

Sen är det opened for suggestions!

Så här ser jag ut just nu:

Känner mig snygg.
T-shirten är flera år gammal och jag hittade den nu när jag städade ur min byrå. Jag förundras väldigt mycket av hur den kunde komma med när vi flyttade hit förra året. Jaja, kanske kan sova i den!

//Idabod

HOW TO FAKE A SIX PACK

2010-08-18 ? 23:35:47


Haha det här är precis min humor! Älskar sarkasm!
Något annat roligt är ju att hon driver med en tjej som faktiskt gjort en sådan här seriös video (utan den svarta pennan dock)

Och kom ihåg!
"If you're really fat then you're gonna have to use a lot more powder"
Hahahahah godnatt.

//Idabod

KÄR ÄGODEL

2010-08-18 ? 22:32:29

Vilken ägodel skulle du rädda om ditt hem började brinna?

//Idabod

CONVERSE ALL STAR

2010-08-18 ? 21:18:49
Pappa ringde ifrån USA för typ en timma sedan. Han skulle gå och käka lunch.. Eller så hade han precis varit och käkat lunch.. Okej, det kanske inte var det viktiga.
Vad jag tänkte säga var att han började prata om vilken färg och sånt som jag skulle vela ha på converse, men sen kom han fram till att det kanske är bättre om jag köper allt jag vill ha när jag kommer och hälsar på honom :)

Converse 280 kr? Ja tack!!
Kläder och skor som är dyra här hemma är superbilliga där borta!
I'LL TELL YA, jag ska åka dit med tom resväska!

Vilken färg på converse tycker du är snyggast?

//Idabod

ATT VÄLJA GLÄDJE

2010-08-18 ? 20:10:39
Tittar på En plats på landet med min mor. Programledaren är riktigt söt haha.

Men nog om det. Jag tänkte bara tipsa om en bok för människor som antingen är lite nedstämda, har det svårt med andra människor eller bara vill ha lite bra och intressant läsning. Bokens övningar och syfte får en att växa som människa.

Kay Pollak visar hur man ser på livets händelser från olika synvinklar och berättar hur DU alltid kan styra över dina egna reaktioner och över din egen glädje.

Och när jag ändå är igång: Se Så som i himmelen! Författaren är regissör till filmen.

//Idabod

NICE HUH?

2010-08-18 ? 19:07:03
Se här vilken fin klänning jag klickade hem från Tradera för några dagar sedan.
 
Bilderna är tagna från auktionen.

Visst är den fin? :)
Precis vad jag behövde! En enkel svart klänning som går att matcha med det mesta. Samtidigt som den är tillräckligt fin för fest :)
Den ska jag nog ha på mig på Erikas födelsedagsfest på fredag!

//Idabod

IMMA BE

2010-08-18 ? 19:00:30
Hejhej!
Är hemkommen från gymmet och har tagit en dusch. Mötte mamma när jag var på väg upp för backen, hon kom körandes så jag hoppade in i bilen och åkte med upp i garaget. Hjälpte henne henne at bära in fler bananlådor.
Medan jag duschae gjorde hon en supergod ceasarsallad

Fräsch bild från peoquick

//Idabod

JAG SER DIG

2010-08-18 ? 17:00:47
Jag är ägarinna en väldigt fin klänning som just kom ner genom brevinkastet.
Men jag bloggar mer om det sen, för nu ska jag till gymmet!

Ciao

//Idabod

SKIN CARE

2010-08-18 ? 13:46:48
Herregyyyyd va varmt det är.
Kilade ner på stan för att köpa hudvårdsprodukter. Kom hem med dessa:

Vet inte riktigt hur bra de är, men jag tänkte att jag kunde testa. Om någon annan som har tips på bra hudvårdsprodukter så skulle det uppskattas! :)

Nu ska jag sätta mig ute i solen ute på gården och njuta.

Skippar bootsen och koftan va? ;)

//Idabod

JATACK

2010-08-18 ? 11:04:04


//Idabod

COAT OF MANY COLORS

2010-08-18 ? 09:51:21
Vad gör jag uppe vid den här tiden undrar ni nu.
Är det min kloka sida som trätt fram och bestämt sig för att börja bli van vid att gå upp lite tidigare nu när det snart är skoldags?
Nej, inte direkt.
Det är snarare så att snart är det dax att flytta. Flytta betyder en ny bostad, som i det här fallet behöver lite ompyssling innan man kan flytta in.
Väggarna i hela lägenheten är.. vad ska jag säga.. inte vackra, är en någorlunda underdrift.
Men i det rummet jag ska ha är de i och för sig helt okej. Rosa med en barbiebord....

I alla fall. Imorse var jag och min käre mor iväg och tittade på tapeter. Eftersom fastighetskötaren ersätter dessa tapeter åt oss, så behöver vi inte betala för dem själva. Men vi får inte heller välja vilka som helst, utan det fanns två standard pärmar.
 
Jag ÄLSKAR sånt här!

Det blev mycket ljusa färger. Lägenheten är byggd på 60/70-talet så alla dörrar i lägenheten är mörkbruna. Inte så vacker, men inte heller gynnar det hoppet om en ljus lägenhet. Men det blir nog bra ska ni se!
Vitt i hallen, ljust med med en varm ton i vardagsrummet, ljusgrått i mitt rum och en ljus varmare ton i mammas rum. Köket ska målas vitt är det bestämt.

Jag tror det blir bra :)

ÖLBINGO?

2010-08-18 ? 09:40:27
  
Kontiki igår. Sanna vann som sagt en gitarr!

Sandra Törn kommenterade mitt förra inlägg med en fråga om hur "ölbingo" går till.
Det är väldigt enkelt. Man spelar bingo och dricker öl helt enkelt. Men jag tror att det bara kallas "BIngokväll" där numera. Eftersom att alla inte dricker öl, så är det väl mer en vanlig bingokväll... Som i och för sig är allt annat mer än vanlig. Det är rökmaskin, dålig engelska, kontrollfrågor, lyckohjul, dödsmaskin, knasiga priser och rolig musik.
Bingokväll på Kontiki, tisdagar - Kom dit och testa helt enkelt!

//Idabod

KONTIKI

2010-08-17 ? 23:50:39
Kom precis hem från Ölbingokväll på Kontiki :)
Alltid är det någon i vårat gäng som vinner! Ikväll vann Sanna en gitarr.

Uppdaterar med bilder imorgon. Nu ska jag sova!
Uppstigning senast 07.30 som gäller imorgon.

//Idabod

MIN HÖST

2010-08-17 ? 18:56:54

  

  
  
  
 
   

Men ännu är det sommar såklart! ;)

//Idabod

5 MINUTES AWAY

2010-08-17 ? 14:30:22
  
 
 

//Idabod

I'M A DREAMER

2010-08-17 ? 11:42:46


Jag har precis varit och handlat. Älskar att affären ligger 3 minuter bort.

Vädret ute är inte så roligt idag, även om jag är lite svag för halvbra väder.. Jag gillar väl i princip alla väder egentligen. (UTOM REGN PÅ VINTERN! Slask och kyla hhuua)
Får bli en promenad. Mamma tillåter mig inte att gå till gymmet när jag går på antibiotika. Kanske är bra det..

//Idabod

BREAKFAST DARLING

2010-08-17 ? 10:10:40
Huuh vilken mardröm jag drömde!
Eller, det var från början ett ganska blandad dröm som innehöll det mesta. Men den övergick i en mardröm. En jätteläskig mardröm tyckte jag i alla fall när jag var i den. Det var någon bland oss som var en mördare, men vi visste inte vem. Sen kom det fram att det var min pappa och att den som rinde ut alla beordrande samtal var
hans vän, en vän till familjen. Helt sjukt.
Men det här är liksom totalt omöjligt och finns inte i denna värld. Så när jag nu vaknat upp och sansat mig så saknar jag min pappa.

Oh well. Sitter i sängen och äter frukost. Har ställt den på en bricka så jag inte ska spilla. Men det känns mer mysigt också.

Knäckebröd med ägg, tomat, salt och peppar. En skål med mjölk och flingor till det också.

Vi får se vart dagen tar mig!

//Idabod

COME AS YOU ARE

2010-08-16 ? 22:39:57
  
Se vilken fin almanacka jag har inhandlat inför höst- och vårterminen.
129kr på Akademibokhandeln.. Eller om det kanske var 139kr.
Den är i vilket fall alldeles lagom. Fanns 4 olika framsidor som man kan byta mellan, sen valde jag ju att pimpa min lite också.

//Idabod

LITE OM MIG

2010-08-16 ? 21:38:54



Du heter:
Ida

Smeknamn: Idis och Shakira 
Låt som när du är ledsen sörjer till: För sent för Edelweiss - Håkan, eller What if you - Joshua Radin
Beroende av: Familj, vänner och frukt

Vad tror folk om dig? Att jag alltid är glad. En del tror nog också att jag är väldigt tjejig.

Stämmer det? Glad är jag oftast, men tjejig känns inte som en typisk egenskap för mig

Vad får du oftast komplimanger för? Mitt hår, mina ögon och min rumpa haha

Hur imponerar man på dig? Är självsäker, har en speciell talang eller om man bjuder på sig själv
Brukar du skratta för dig själv? Haha ja det är klart!

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Hej, jag åker tåg och har tråkigt så om du är sugen på en pratstund lr frågor om vad du gillar mest i hela världen så ring! ;)" - Marcus

Var bor du? Göteborg

Trivs du där? Absolut!

Hur svarar du i mobilen? "Ida"

Vem ringde du senast? Minns inte just nu, men Sanna var den som ringde mig senast

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Hon undrade om jag ville ses.
Antal timmar sömn inatt: ca 8 eller 9

Sov du ensam: Ja

Brukar du komma i tid: Om jag måste
Hur känner du dig nu: Helt okej. Antibiotikan som jag går på just nu och salvorna jag använder får mig att känna mig som en sjukling, men jag klarar mig.

Vanligaste färg på dina kläder: Svart vit eller grå

Vad tycker du om fötter: Inget jag gillar direkt, men helle inget jag brukar tänka så mycket på

Vad saknar du: Att ha alla mina vänner och familj hemma, att ha mer rutin i vardagen

Hade du en bra kväll igår: En mysig kväll ja!

Favorit dryck på morgonen: Juice
När brukar du oftast gå och lägga dig: Ganska sent, runt 00.00 minst

Är du blyg? Nej
Sysslar du med någon idrott: Jag gymmar :) 
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Jag vet inte. Jag tror att man kan bli intresserad, men inte kär vid första ögonkastet

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Haha, ha sex for sure

Är du nöjd med ditt liv: Ja, men jag har mycket kvar jag vill göra

Är du bortskämd: Nej, men är älskad och har hjälpsamma och omtänksamma föräldrar 
Vad gör du i morgon: Vi får se, kanske blir ölbingo på Kontiki på kvällen!

Vad är det värsta du vet? Diskriminering, svek, svaghet och skoningslös egoism

Har du bra vänner och äkta vänskap? Absolut!

Vad är det finaste du fått? Kärlek 
En speciell dag du minns: 10 Januari 2008

Du samlar på: Ringar

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Håller det ofta inom mig själv, men annars blir det Sanna eller pappa
När grät du senast: Hmm.. Senast jag grät på riktigt var när jag fick reda på att Mange dött

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Åka på en grym kryssning, resa massor, starta företag och sen spara spara spara!

Vill du gifta dig: Ja
Vill du ha barn: Ja

Är du musikalisk? Ja det är jag. Kan spela piano, horn och noter är inga problem. Målet är att lära mig gitarr och munspel! Lars, kom hit och lär mig!

Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten

Bor dina föräldrar tillsammans: Nej

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja

Biter du på naglarna: Nej inte längre!

//Idabod

EVERYBODY'S CHANGING

2010-08-16 ? 19:55:06
Nu är jag hemma igen.
Sanna ringde mig och undrade om jag ville hänga med till Area och träffa Maitane. Maitane åker runt i Sverige med en skateförening typ och just nu är de hemma i Göteborg, så vi åkte dit.
  
Kul att träffa Sanna igen! Det var alldeles för längesedan! Och Maitane också för den delen!
Klara och Inka var också där :)
Fick mig att tänka tillbaks på den tiden då Maitane försökte lära oss alla att skejta.

//Idabod

DU HAR VÄL INTE GLÖMT?

2010-08-16 ? 19:48:09


//Idabod

CLEANING OUT MY CLOSET

2010-08-16 ? 14:16:02
Nu har jag börjat min garderobsrensning!
Inte långt kvar tills vi flyttar igen (med mamma). Måste snart börja packa ner allti lådor.
Ska jag vara ärlig är jag ganska så trött på att flytta. Trött på att inte ha ett enda hem, där man bott länge, gjort till sitt eget och där man ska bo ett tag till.
Det var ett tag sedan jag hade de så nu.
Men den här flytten kommer i alla fall bli den sista på ett långt tag, kanske till och med den sista innan jag skaffar eget. Så nu ska jag se till att göra den nya lägenheten och det nya rummet till mitt eget. Jag ska trivas som fisken i vattnet!
Alla möbler jag har hos mamma nu ska med, men en del kläder får åka nu känner jag. Jag har för mycket som jag inte använder.
Kika in på mina auktioner på Tradera och se om det finns något som faller dig i smaken.
Mer kommer!
  
Du hittar auktionerna här
//Idabod

DON'T YOU KNOW

2010-08-16 ? 10:30:30

Det här känns som en lagom tid att gå upp en ledig dag.
Jag har hunnit städa i köket och plocka undan i vardagsrummet från igår.

Så här ser jag ut just nu och nu ska jag äta frukost.

//Idabod

PLEASE NOW

2010-08-15 ? 23:43:32
Jag och Sandra skulle trycka t-shirts hos mig. Jag har sett fram emot det jättelänge! Har gjort en hel del tryck på datorn, redo att tryckas.
Vi började
  
Men det failade. Vadå då bort pappret? Det är ju bara 1.. Eller? Det här är ju helt omöjligt! Men.. man kanske ska göra såhär då? Och vänta i 5 minuter.... Nä, ingenting..

Vi kollar på film istället.

Charlie and the Chocolate factory. Sandra hade aldrig sett den eller läst boken!
Jag minns när jag och min syster var liten. Vi kollade på den tecknade filmen minst 15 ggr!

//Idabod

DRAMATIK

2010-08-15 ? 15:35:57
Jag fick en fråga från "just wondering" tidigare idag, som undrade vad jag ska studera i höst.
Jag ska studera dramatik :)
Jag har i flera år varit intresserad av scenografi, regi, dialog, kostym och alla andra uttrycksmedel man använder sig av inom film och teater. I mina ögon finns det så mycket mer än personen som står på scenen. Allt bakgrundsmaterial, kläderna, dialogerna och ljus och ljud får allting att fungera och är samverkar allihop för att skapa den där känslan.

Måste bara här emellan säga HERREJÄVLAR vad det regnar ute!! Love it :)

Okej.. Jag tycker som sagt väldigt mycket om teater och film och kursen jag ska studera ska lära mig om mötet mellan teater och publik. Alltså dialog, rörelse, scenografi, kostym, ljus och ljud. Jag kommer dessutom lära mig om dramatikens historia.
Visst låter det roligt!

//Idabod

AXE COMMERCIAL

2010-08-15 ? 15:23:57
Någon mer än jag som i början av reklamen tänker "Nej robot! Vad gör du?!!"

//Idabod

GODMORGON

2010-08-15 ? 12:07:13

Jag minns att pappa brukade säga att jag var hans lilla lejon. Att jag hade lejonman.
Jag förstår inte?

Jag har ägnat morgonen åt att skriva ut schemat inför hösten, listorna på kurslitteratur och så har jag reserverat några av böckerna på stadsbibliotekets hemsida.
Känner mig något mer redo inför första terminen på Universitetet.

//Idabod

SANDRIITA

2010-08-14 ? 18:16:21
På stan med Sandra
 
 
Vi gick till Åhlens för att Sandra skulle köpa smink. Sandra använder knappt smink, så hon frågade en expedit om råd. Jätteduktig var hon! Hon kollade på några olika foundations och hittade nästan direkt en färg som passade Sandra. Började sminka henne, hittade en rouge i rätt färg och sen var det klart.
Superbra.
Sandra köpte både foundationen, rougen och borsten.
Jag ska fan ta mig dit på måndag jag med för att få en lika bra demonstration av produkter som passar mig.

//Idabod

JOHNNY DEPP

2010-08-13 ? 23:45:03
Ska väl strax gå och lägga mig, men jag sitter och kollar igenom gamla bilder. Gamla minnen.
Ett av de bästa måste ändå vara de här:
 
 
 
10 Januari 2008.
Jag och Elin hade åkt till London för att köa in till parken där de medverkande i filmen Sweeney Todd skulle gå runt innan de gick in i Odeon för att se filmen. Vi var där tidigt på morgonen/förmiddagen och väntade i ca 7h.
Kalla mig vad ni vill, men den här människan är extremt talangfull. Han var värd det. Dessutom är han sjukligt attraktiv! Ännu finare i verkligheten än på bild!

Autografen står numera bredvid datorn på skrivbordet. En dag att minnas.

//Idabod

DELAD

2010-08-13 ? 23:04:55
Känner mig väldigt delad.
Jag missade Iggy pop idag och vill typ döda mig själv. Hade tagit fel på tiden och insåg detta när han spelat i 25 minuter.
Stannade kvar hemma ändå, så jag såg inte M.I.A. Tänkte att jag hade ändå Miike Snow och Håkan kvar att se. Såg nyss att Miike Snow spelade tidigare ikväll..
Nu har jag massor av vänner som ska ut och röja. Själv har jag ont i huvudet.
Men jag har haft en bra dag och en bra kväll och jag känner på något sätt att jag vill stanna hemma eftersom pappa åker imorgon <3

//Idabod

SWOP SWOP

2010-08-13 ? 23:00:25
Var på sån där swopping borta vid hjulet med min syster idag. Är i ett cirkustält, där man lämnar in 3 klädesplagg, får 3 mynt, som man sedan betalar ett för varje plagg man hittar.
Jag hittade dessa saker:
  
En klänning, en jacka och en pocketbok
Inte helt fel när det är gratis.

//Idabod

HEY BOY

2010-08-13 ? 15:37:11

Jag idag.
Jag borde verkligen börja fota endast horisontellt. Även på outfit-bilder.

Har precis käkat supergod lunch hemma hos pappa. Innan dess var vi i affären och fyllde på kylskåpet så att vi klarar oss.
Pappa hittade också en gammal läderväsk i garderoben och frågade om någon ville ha den.
  
Varför inte?

//Idabod

SKOLAN BEHÖVER FÖRÄNDRING

2010-08-13 ? 12:21:36
För några dagar sedan diskuterade jag och min syster folkpartiets förslag om att låta föräldrarna till stökiga barn sitta med på lektionerna. Men jag tror inte att det är där vi måste börja.
Min syster sa att hon är trött på att politiker får fatta beslut inom områden de inte kan tillräckligt mycket om. De flesta politikerna är ekonomer, eller? Vad vet de om hur barn fungerar? Exempelvis kritiserade skolverket förslaget om meritpoäng, då de ansåg att det skulle få elever att välja ämnen taktiskt istället för vad de kanske är intresserade av. Lars Leijonborg menade att det var precis det som var meningen, att uppmuntra det beteendet. Skolverket menade att detta inte skulle bättra på elevens intresse utav att lära sig, utan endast att få bra meriter. Det är det enda jag kan komma på just nu, men jag minns att jag och min syster haft dikussioner om just det här att de som faktiskt är insatta i området inte är de som får fatta besluten.
  Jag är inget vidare insatt i politik, men sånt här tycker jag är intressant, beteenden. I detta fall, varför barnen och ungdomarna beteer sig som de gör. När jag gick i grundskolan var det många i min klass och i min skola som inte såg vikten av att ta skolan på allvar. De såg inte vikten av att göra sina läxor, försöka få bra betyg och ta ansvar för sina studier. Många av dem har däremot fått väldigt bra betyg på gymnasiet och visar mognad genom att ta tag i sina studier och anse dem vara viktiga. De ser helt enkelt vikten av att göra bra ifrån sig och tar numera eget ansvar. Vad är det som gör att barn inte tar sina studier på allvar, men kan ta ansvar för dem när de blir äldre? Beror det på mognad? Skolan? Föräldrarna? Omvärlden? En del ungdomar på gymnasiet kan ju inte ta tag i sina studier där heller. Så vad beror det på?
Ett problem idag är att man lär ut på fel sätt. Jag vet att Jan Björklund har stått för förslaget om att börja med betyg redan i 6e klass. Tycker ni att det är bra? Det var ju även lite snack om att elever i 4e klass skulle åf omdömen på olika håll i Sverige. Ett förslag som kritiserats av många, bl.a. Christina Cliffordson, docent i pedagogik, som sa att det är motivation som ger högre betyg, men inga resultat på att betyg ger motivation finns. Skolan måste stärka elevernas självbild och självförtroende. En 10 åring kan ofta inte skilja på om han är dålig i matte eller dålig som person.

Något som är väldigt bra är i alla fall att betygssystemet ska ju ändras nu, det nuvarande är ju riktigt kasst. Det nuvarande uppmuntrar ju bara till ansträngning, inte till att lära sig. Skolundervisningen behöver en förändring. Jag tror att en sak som skulle göra skolan bättre, mer lärorik och öka koncentrationen hos många elever är att helt enkelt ha mer intressant undervisning. Att bedömma utifrån dagens barn, ungdomar och betyg känns det som att få faktiskt är intresserade utav vad de läser idag. Det resulterar sig i att eleverna bara pluggar till provet utan att faktiskt lära sig vad de läser. Lärarna får elever att plugga till prov, som de kanske lyckas få ett MVG på. Läraren kan sätta sina MVGn på sina papper, men bara 2 veckor senare är den mesta av elevernas kunskap från provet bortglömd.
Precis där ligger problemet.
Problemet för eleverna, lärarna, studenterna som ska ut i världen och för den kommande generationen som ska hjälpa sina barn i skolan. Visst mr Björklund, jag vet att du är utbildningsminister och att du tycker att ta tag i stökiga elever är ett bra mål. Men att låta föräldrarna sitta med är troligtvis inte den bästa lösningen. Och vem ska betala för att ersätta deras förlorade arbetstimmar? Som sagt, tanken på att ta tag i stökiga elever är bra, men vem tar tag i alla andra elever? Vem tar tag i elevernas motivateion till att lära sig? Dagens elever går ut med betyg, inte med kunskap. 

//Idabod

MAMA HAVEN'T YOU HEARD? WE SOLD OUT ALL OVER THE WORLD

2010-08-12 ? 23:55:45
Har tagit mig hem för att byta om till torra kläder. Var blöt från topp till tå och inte blev det bättre av att  sulorna på mina skor är trasiga. Trampade vatten för varje steg jag tog.
MEN TEDDYBEARS VAR BRA! RIKTIGT BRA!

//Idabod

LOOK AT THIS

2010-08-12 ? 23:37:34

Besöksantalen går minst sagt upp och ner på min blogg. Den här bilden kopierade jag imorse.
Jag vet inte vilka alla ni är som läser, men jag uppskattar det! :)

Kramar

//Idabod

SAYING GOODBYE

2010-08-12 ? 15:16:53
Det blir många avskedmiddagar i Augusti känns det som.
En imorgon med pappa
En runt den 20e för Evelina
En runt den 20e för Sanna

Alla reser bort känns det som. Jag vet ju att det är för att de behövs/de gör det de vill göra och jag ska ju studera någonting jag är intresserad av här i Göteborg. Men ändå liksom.. Känns lite sorgligt.
Jag är glad för deras skull såklart! :)

//Idabod

WALKING ON SUNSHINE

2010-08-12 ? 13:22:23
Fick bli en snabbis på gymmet, för jag ska hem till pappa och äta lunch.
Men GUD vad jag mår bättre redan! Är pigg och frisk och känner mig bara superglad. Tänk vad träning kan göra <3
Kroppen känns friskare och jag i alla fall tar in alla intryck mer. När jag kom ut från gymmet så såg jag hur soligt det är, kände hur varmt det är, kände doften av sommarluften osv. Det är helt sant.

Nu måste jag kila in i duschen så jag hinner till pappai tid!


Bilden är härifrån

//Idabod

WHAT I WANT WHAT WHAT I'M GONNA

2010-08-12 ? 11:38:06
Hatar att vara så här sent uppe på morgonen. Jag har visserligen hunnit äta frukost och ska alldeles strax kila ner till gymmet, men det kunde jag gjort för 1h sedan liksom.
Jaja.
Sitter här och drömmer om att kunna sy. Både min mamma och min syster kan sy, jag ska banne mig lära mig jag också! Jag har massor av me want-plagg i mitt huvud. Tänk att kunna sy dem också!


//Idabod

TÄNK ATT

2010-08-12 ? 00:15:34
Tänk att alla ler
Tänk att sjunga en sång
Tänk att resa lång bort
Tänk att tillsammans skratta åt ingenting
Tänk att leva sina drömmar
Tänk att älska någon
Tänk att känna sig lycklig in i själen

//Idabod

PURSUIT OF HAPPINESS

2010-08-11 ? 18:02:56
 
Nu ska jag, min syster och min pappa iväg till stan och äta middag.

//Idabod

VAD DRÖMMER DU OM?

2010-08-11 ? 14:16:43

Registrerade mig precis på sidan uppgoteborg.se. Är svårt att behöva skriva så mycket om sig själv. Vem man är, vad man är intresserad av och vad man drömmer om.
Vem vet, kanske kan leda till något.
Här är några av mina drömmar:

Jag drömmer om att få jobba med något kreativt.
Film, teater, design, mode, konst, scenografi eller liknande.
Att resa runt i världen med ett inspelningsteam, eller bara för att samla inspiration finns höst prioriterat i tankarna.
Inom en kortare framtid SKA jag tågluffa, och upp täcka städer.
Om 50 år ska jag kunna berätta om alla ställen jag besökt, alla städer jag jobbat i och visa upp något jag åstadkommit.

//Idabod

FEMBOT

2010-08-11 ? 12:47:28


Mitt nyaste köp.

Ett svart/rött skärp med fint spänne, från Emmaus. 50kr.
Jag sökte ett svart skärp, hittade ett med röd insida, provade det, och var nöjd.
Upptäckte först idag att skärpet egentligen är rött och att det svarta är insidan. Men det går faktiskt att ha åt båda hållen, så det är ju super!

//Idabod

DONKEYBOY

2010-08-11 ? 11:38:18


Frågade min mor om hon ville gå på Donkeyboy med mig igår. Hade tänkt att jag kunde gå med Sandra, men hon svarade inte. Mamma sa att hon var för trött.
Okej, 50 minuter kvar tills de börjar spela. Vem bor i stan? Smsde Thomas. Han var redan där, kollade på Timo vid Götaplatsen.
Tänkte ta 13, men den körde bara rakt förbi mig och en annan kille som skulle med. Tog bussen till Valand istället.
Hittade Thomas, Niklas, Danielle och en tjej till, förlåt men jag minns inte namnet.
Läääängesen jag träffade både Thomas och Niklas.

Donkeyboy var bra. Sådär goa att lyssna på liksom.
Vi gick upp mo Avenyn efteråt och satte oss på några stolar utanför 7eleven. Carola spelade på scenen bakom Poseidon.
Thomas köpte en magnum, Niklas blev sugen och frågade vad den kostade.
"42kr" svarade Thomas.
Haha
Niklas gick in.
"Ska säga att hon ska säga att den kostar 42?"
Jag: "Haha ja gör det!"
Thomas springer in utan att Niklas ser och säger till tjejen i kassan att hon sa säga att den kostar 42kr. SPringer ut igen.
Alla ställer sig på tå utanför för att se in på Niklas reaktion när hon säger "42kr".
Niklas kommer ut med en drickyougurt i handen, och skrattar. "Jag tyckte det var så konstigt när jag kom fram där, och hon stod och såg helt glad ut. Och sen säger hon 42kr, jag ba haha va?! Sa du att hon skulle säga det?"
Haha jättekul var det faktiskt.

Niklas föräldrar kom och han gick med dem, vi andra satt kvar tills de stängde. Sen gick jag och Thomas ner till Korsvägen och jag tog 6an hem.

//Idabod

THE PAST

2010-08-11 ? 11:17:47
 
 
Igår åkte jag och Marcus med min pappa och Annalena till Marstrand.
Kändes riktigt härligt att vara tillbaks! Har inte varit där på hela sommaren.
Jag och Marcus köpte varsin toast och sen gick till grönsaksståndet för att se om de hade Pink lady-äpplena som jag beskrivit för honom på bussen dit.
Tjötade lite med bröderna i ståndet, har ju ändå jobbat där 2 somrar. De är så himla goa verkligen! Och Pink Lady äpplen hade de dessutom. Snuskigt goda är de!
Vi satte oss i solen och käkade våra toast och äpplen innan vi tog en sväng till piren för att bada.
  
 
Hann gå lite i affärer och sen åkte vi med pappa och Annalena hem i bilen.

//Idabod

INGENTING

2010-08-10 ? 09:31:23

Igår var jag på Axessakuten IGEN. Suck, jag orkar verkligen inte..
Men nu ställde de i alla fall en annan diagnos för mina utslag, säger att jag har en bakterie i kroppen efter att jag varit sjuk och att jag ska gå på antibiotika.
Då får vi se om det hjälper nu då.
Sjukt trevlig tjej inne på Laboratoriumet i alla fall! Alltid något positivt. Älskar folk som bara är sådär sköna.
Jag: "Ska jag stänga dörren?"
Hon: "Du gör som du vill"
senare
Hon "Utslag asså, jag får se? Jag brukar känna igen de där.. Är du allergisk mot något?
Jag "Ah mjök och skaldjur, men då brukar jag inte reagera såhär.."
Hon "Näh man brukar mest få utslag runt munnen och i ansiktet, det är mer barn som kan få på kroppen för de mläää (låtsas att hon slickar på händerna och kletar det på kroppen), men jag tvekar på att du dregglar?"
efter det

Hon "Så, nu ska vi bara checka det här, så kan du sätta dig där ute och vänta så länge"

Okej, jag inser att även efter att jag skrev det är så fattar man inte att hon var ball, men det var hon :)

Kvällen spenderades hemma i soffan med Kristoffer, popcorn och Fight club.

//Idabod

LAAAAAA LALALALA LALAAA

2010-08-09 ? 01:55:52

Titta så fina saker min mor köpt till mig i Italien.
  
En väska, ett armband och ett midjeskärp :)

Jag och syster åkte hem till pappa vid 22-tiden. Jag gick direkt hem till Kristoffer.
Han har fått lite mer ordning i lägenheten nu. Sist jag var där, i förrgår typ, så failade de med att sätta ihop lådorna till en bänk, hade sönder två skruvar när de satt i och sen käkade vi varsin pizzabit. Tror de fick ordning på det mesta ändå tillslut. Hoppade ut genom fönstret och tog den korta vägen hem igen.
I alla fall, den här gången satte vi oss i soffan och kollade på Oldboy.

En av de.. Ja vad ska man säga? Underligaste, äckligaste och mest speciella filmer jag sett.
Kul att ha sett den, kommer dock inte göra om det. haha.

Nu har jag kommit hem igen, vi lyckades tillslut slita oss ur vårat samtal och Kristoffer insåg att endast kommer få ca 4 timmars sömn till jobbet imorgon.
Jag har det bra, jag är arbetslös......................................
Godnatt.

//Idabod

TÅGLUFFA

2010-08-08 ? 20:28:21

Sitter här i soffan hemma hos mamma. Ganska gött att ha båda föräldrarna hemma i Sverige nu igen.
Har skrivit en lista över platser jag vill besöka någon gång. Jag och Sanna hade ju planer på att tågluffa, men pengar saknades, Sanna skulle jobba och nu ska hon åka till Azorena i höst.
Men någon gång ska jag tågluffa! Det SKA jag! Finns så himla mycket att se.

På tal om Sanna, hoppas du har det bra nere i Köpenhamn om ni är kvar där!
Var längesen jag hörde från dig.. :(

//Idabod

HÅLLER ANDAN OCH HÅLLER HÄNDER I SPRÅNGET

2010-08-08 ? 14:54:54
Igår fick jag inspiration. Hittade hem.
Både till en hel del kläder, till att fota och nu vet jag hur jag vill göra mitt rum hos pappa.
I klädväg, höst, jag tänker svart, big knits, leopard, boyfriend, kavajer, kilklack och oversize vs tight.
Jag fotade massor på Kentkonserten, har upptäckt hur grym den manuella fokusen är på min kamera och vill ut och fota allt.
Rummet hos pappa ska få turkosa ränder och en skål.

  

//Idabod

-

2010-08-08 ? 02:56:08
Det är sådär att jag borde sova, men jag vill liksom inte.

//Idabod

JEG FLAKKER RUNDT

2010-08-07 ? 15:26:48

Chez igår med Hanna. Mys och trevligt.
Hon ringde mig när jag satt hemma och gjorde i princip ingenting. Hon sa att hon var rätt seg, men kände för att typ ta ett glas och prata lite. Inte på partyhumör liksom. Det var inte heller, så jag tänkte äh vafan och åkte in till stan för att träff henne.
När vi satt där så åkte det plöstligt förbi en brandbild med sirenerna på. Sen kom en till och en till och en till, sammanlagt 5 eller 6 stycken. Och två ambulanser och någon annan liten röd bil.
Folk runt om oss surfade in på GP och expressen på sina mobiler, men hittade ingenting.

Vi bestämde oss tillslut för att gå, Hanna ville köpa 1 cheese på McD.
Går mot Valand och helt plötsligt ser vi Jimmy, Zach, Tobias och fisken stå i kö till Excet.
Börjar snacka med dem och de övertalar oss att hänga med in. Var inte alls pepp, men av någon anledning gick vi in ändå.
Köpte varsin dyr cider och började dansa.
Stannade till kvart i tre och sen tog jag vagnen hem.

//Idabod

YOUR FESTIVAL

2010-08-06 ? 20:13:47

När jag och mina vänner var på Roskildefestivalen så började vi prata om vilka band vi hade velat se på en festival, om vi hade fått välja helt själva. Även bland de som inte längre finns/Har dött.
Jag vet ännu inte hur min lista skulle se ut, men jag vet att jag skulle ha med Nirvana, Queen, Michael Jackson och Bob Marley.

Tänk att du hade fått bestämma vilka band/arister som skulle komma till en festival. Vilka band/artister hade du valt? Levande och döda.



//Idabod

JUST ANOTHER FOOL

2010-08-06 ? 16:51:56

Har varit på Axess akuten idag. God I hate that place. Mest för att jag varit där så fruktansvärt många gånger. Inga riktigt allvarliga saker eller så, förutom en gång när jag hade stukat foten riktigt illa i handbollen och fick gå på kryckor en tid. Men jag måste liksom återkomma dit då och då för olika saker.
Sucks for me.
Den här gången slapp jag dock vänta över huvud taget. Dessutom fick jag recept på två olika mediciner som jag sedan hämtade ut på Apoteket.
Nu känns det bättre. Slipper förhoppningsvis gå in genom deras portar på ett tag.


Fashionsquad

//Idabod

ROASTING MY BALLS

2010-08-06 ? 16:27:07

Fika med Evelina på stan igår

Filosofisk!
På kvällen åkte jag med henne till Jimmy i Kärra.
Kändes lite konstigt att vara tillbaka faktiskt. Är ju uppvuxen där och allt, och mitt första hem ligger inte jättelångt ifrån där Jimmy bor.
Poolparty i en uppblåsbar pool som han och hans amerikanska vän/inneboende köpte igår. Jag och Evelina badade inte dock. Hade inga badkläder.¨

Grillning, öl och musik.
Åkte hem ganska sent istället för att sova där. Mycket skönare att vakna upp hemma.
Hatar att gå igenom stan på kvällen dock. Samma bil med två killar i åkte förbi mig tre gånger, varav en av gångerna stannade de bredvid mig "ey tjejen, vart ska du?".
Träffade Calle på Brunnsparken :) Jättekul, det var så himla längesen vi sågs!

Tog 11an till Järntorget där jag gick in på 7eleven för att köpa en juice.
Helt plötsligt smattrade det som fan. SJUKT högt! Det lät som en skottlossning och alla inne på 7 eleven kollade ut genom fönstret. Det här var typ första gången i mitt liv som jag inte direkt efter smällen förstått att det måste vara åskan.
Men det var det i alla fall. Ställde mig i dörren, himlen hade verkligen öppnat sig och regnet fullkomligt ÖSTE ner.
En tjej bredvid mig som stod bredvid mig berättade i telefon till sin kompis:
"Asså det var så himla sjukt! Det kom en blixt och sen sekunden efter så började det åska!"
Oväder rakt över oss, awesome.. Jag sprang ut och ställde mig under en markis, för att sedan springa till mig vagn.
Skyndade hem och pustade ut innanför dörren. Men trots ovädret kan jag inte hjälpa att tycka om regn :)

//Idabod

GODMORGON

2010-08-05 ? 11:44:35
  
 

//Idabod

HJÄLP

2010-08-04 ? 23:00:47
Den gröna eller den blå?

//Idabod

ATT STRESSA

2010-08-04 ? 19:19:12
Jag kan ha sagt det förut i bloggen och ni som känner mig vet det:
Jag hatar att komma för sent.
Att behöva stressa för att jag kommer bli sen. Det kan vara det absolut värsta jag vet.

Sanna gav mig en lösning på det problemet; att när man ska träffa folk och göra något så säger man istället vad man måste hinna göra innan man kan komma/att man har mycket att göra innan man kan komma och att "jag kan ringa när jag är där".
På det sättet hinner man ju göra det man måste utan att lova någon tid till någon, och om det skulle bli komplikationer på vägen så gör det ju heller ingenting.
Mycket bra lösning.
Men när man har en inbokad tid, som jag hade idag på ungdomsmottagningen klockan 14, då funkar inte den taktiken.
Jag satt där på förmiddagen och kollade upp vilken vagn jag skulle ta. Funderade på att ta en som skulle gå och vara framme lite tidigare, men bestämde mig ändå för att ta den senare. Tänkte: "Mottagningen ligger 30sek ifrån hållplatsen och jag kommer fram 10 minuter innan två."
Tror ni inte att det var stopp i spårvagnstrafiken då?

Think fast Ida.
Hoppade av vagnen och skyndade iväg mot 16bussens hållplats. 15 min i två. Ser bussen stå där, springer men busschauffören kör när jag har max 8 meter kvar.
Tänker fitta.
Ringer syster för att klaga lite.

Tillslut kom jag ändå fram. Ca 10 minuter över två.
Det gjorde absolut ingenting. De verkar inte ha så mycket att göra nu på sommaren och Lotta sa att det gjorde absolut ingenting.
Underbart...

Nu har i alla fall resten av dagen gått bra. Jag har precis varit på gymmet och nu har jag köpt lite frukt och juice.
Duschen väntar, vi hörs!

//Idabod

SKA JAG HITTA DÄR NÅNSTANS

2010-08-04 ? 11:38:32

Har gjort en ordentlig frukost.
 
Nu ska jag strax iväg till stan och senare idag ska jag gymma.
Det är väl mina planer so far.

//Idabod

INCEPTION

2010-08-04 ? 11:22:02
Några av mina vänner startade Liftracet till Köpenhamn igår.
Egentligen hade jag gärna velat vara med. Hade bara velat vara mer förberedd på det, lifta med en killkompis men i vilket fall som helst så är det ändå fel vecka för mig att delta i det här. Hade det varit nästa vecka hade jag nog gjort det. Den här veckan är jag med min syster.

Åkte in till stan igår för att fylla på mitt fritidskort och göra lite andra ärenden.
 
Soligt <3

Jag dröjde kvar längre på stan trots att jag bara köpte strumpbyxor och hårnålar. Stress stress stress. Köpte en ägg- och tomat macka på Tugg och en Ramlösa till det. (Flaskvatten ajaj)
Skyndade hem för att packa väskan till gymmet och åkte sedan dit.
Det visade sig att jag tagit fel på tiden då mitt pass skulle börja och det hade redan börjat. Fick köra extra hårt själv istället. Intervallträning och backklättring på löpbandet. Sen blev det styrka, mycke mage och armar.

Direkt iväg från gymmet till Bergakungen. Dags för Inception med ett större gäng!
Riktigt bra film, sjuk!
SE DEN

//Idabod

THIS IS WHY

2010-08-04 ? 11:10:12
I förrgår höll jag igång ganska rejält och spelade dessutom biljard. Men vänta, jag kommer dit.
Åkte till Frölundatorg för att byta ringen jag fått av Cissi till en likadan men en storlek större.
Den var slut, men kassörskan ringde till Arkaden och bad dem lägga undan den åt mig.
This is ma ring, love it:

(döskallen)

Lagade "avancerad" mat hemma hos mamma. Vegetarisk sås och pasta. Det dög i alla fall som energi när jag sedan åkte till gymmet för ett lite längre och hårdare pass.
Hade bestämt med Daniel att vi skulle ses 17.45 på Domkyrkan. (Där mitt gym ligger) Tog ändå vagnen hem när klockan var 17.05 för att lämna av den stora väskan och slänga i mig en macka.

Vagnen tillbaks igen. Sjukt, SJUKT irriterande hund som inte kunde sluta skälla. Jag satt precis framför och kände hur hörselskadorna närmade sig. Slängde iväg ett sms till Daniel
"Sitter du på 1an och hör en sjukt irriterande hund?"
Svar: "Ja. Ser du du mig?"

Dax för biljard på biljardpalatset. Till att börja med kan jag säga att jag inte hade spelat biljard sen fritis och jag tror inte att tekniken jag hade då var över huvud taget fungernade.
Daniel började med att lära mig reglerna och sen hur jag skulle hålla handen.
Hopplös, hopplös. Träffade knappt bollen.
Bytte teknik med handen och övade skott på bordet bredvid. Helt plötsligt hade jag fått in ett stadigt skott.
När vi gick tillbaks till vår match började det. Satte i en efter en, hårt och på längre avstånd.
Daniel utbrast: Du skojar med mig? Har du spelat hela tiden?
Så himla kul. En dold talang där kanske? Eller bara väldigt lättlärd.
Endast den svarta bollen kvar på bordet, men Daniel vann. Var nog lika bra :P

Lekplats på vägen hem

Sen blev det vandring genom stan och massor av prat.
Trevligt trevligt.

//Idabod

YESTERDAY

2010-08-02 ? 10:50:43
 
 
 

©Idabod

//Idabod

IT'S A BEAUTIFUL DAY

2010-08-02 ? 10:34:39

Klockan är 10.30. Jag har gått upp i tid, ätit frukost och nu sitter jag framför datorn och lyssnar på musik. Öppet fönster bredvid mig, det är soligt och varmt.
It's a beautiful day!
Nu ska jag gå och väcka min syster.

HVORDAN

2010-08-01 ? 16:31:14
Jag har verkligen börjat tycka om det danska språket. Det är klart att det låter olika beroende på vart i Danmark de kommer ifrån, men de danskar jag känner pratar jättecharmigt.
Ni vet den danska låten Natteravn som är typ både hatad och älskad, det finns en rad i den låten som går "Kærligheden kalder nu i nat, kalder du".
Asså haha ååh, jag älskar den.

Danska är mysigt.

En bit av ett videoklipp från Roskilde. Lars spelar sin låt som han skrivit själv :)

//Idabod

YOUR HEART

2010-08-01 ? 15:55:59
Hade förfest hemma igår för att fira att jag fyllt år.

Riktigt kul!

Sen tog vi vagnen in till stan där vi splittrades något. Blev i alla fall Parken för mig, Erika, Mikaela, Cissi och Hanna. Där träffade vi fler människor som vi känner.

Något trasig imorse faktiskt, men inget man inte klarar va. Nu mår jag super!

//Idabod